SOSLU TAVUK KANAT
![]() |
Soslu Tavuk |
Dün sosyal medyada gezinirken çok güzel pişmiş tavuk kanatları gördüm. Hiç niyetim yokken kalktım akşam yemeğine pişirdim.
Tarifte direk fırında pişirilmişti. Ben çok kurumasınlar diye fırın poşetine koyarak fırında yaptım. Fırın poşetini her kim icat ettiyse Allah ondan razı olsun. Çok iyi bir kurtarıcı olmasının yanı sıra yemeğin tadı, tuzu, suyu hepsi içinde kaldığı için lezzetten bir eksilme yaşanmıyor.
Bu yemekte sos biraz farklı. Daha doğrusu bana öyle geldi. Bizim hamarat Türk hanımlarının çoğu bence biliyordur. Ben henüz dün öğrendim, ve bundan sonra favori soslarımdan biri olarak kaydettim.
Neyse belki siz de yapmak isterseniz diye hemen tarifi vereyim:
Malzemeler:
1 kg tavuk kanadı
Sos İçin:
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
karabiber
kekik
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Şimdi gelelim nasıl yaptığımıza;
* Çukur ve büyükçe bir kasede sos malzemelerimizi bir güzel karıştırıyoruz.
* Güzelce yıkadığımız tavuk kanatlarını kaseye alarak elimizle iyice sosa bulanana kadar karıştırıyoruz.
* Fırın poşetinin içini 1 tatlı kaşığı unla unluyoruz.
* Soslu tavuk kanatlarını poşete koyarak ağzını bağlıyoruz.
* Fırın tepsisinin kenarlarına değmeyecek şekilde tam ortaya poşeti koyuyoruz.
* Poşetin üzerine bir kaç yerden bıçakla kesitler atıyoruz ki hava alsın
* Ve 200 derece fırında kanatlar nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Benzer tariflere aşağıdaki bağlantıları tıklayarak ulaşabilirsiniz:
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/02/hindi-sote.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/02/galeta-unlu-tavuk.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/01/tavuklu-bahcvan-kebab.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/01/sultan-koftesi.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/ev-usulu-adana-kebap.html
Elinize sağlık. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilÇok mersi. Gerçekten çok pratik ve lezzetli. Tavsiye ederim.
YanıtlaSil