KAKAOLU KOLAY KEK
Kolay kek dediğimiz bu kekin içinde süt yok, yoğurt yok. Su ve sıvı yağ hem de azıcık. Yumuşacık ve çok lezzetli bu keki beş çayının yanına yapın.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
un (yaklaşık 2.5 su bardağı )
Hazırlanışı: 3 yumurtayı 1 su bardağı şekerle köpürünceye kadar çırpın. Daha sonra sıvı yağ, su, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin.
Biliyorsunuz her marka unun sertliği aynı olmadığı için unu dikkatli ilave edelim. Kekimizin kıvamı ne çok sıvı ne de çok katı olsun. Bu yüzden yaklaşık 2.5 su bardağı dedim. 2 bardaktan sonrasını dikkatli ekleyin.
Hazırladığımız kek harcından 1 su bardağı kadar ayırarak 2 yemek kaşığı kakao ile ayrıca çırpalım.
Kek kalıbımızı yağlayıp unlayarak önce sade kek hamurunun yarısını dökelim. Üzerine kakaolu kek harcını gezdirip en üste de kalan sade kek karışımının tamamını yayalım.
Önceden ısıttığımız fırınımızda 175 derecede kabarıp pişene kadar (30-40 dakika arası) pişirelim.
Keklerin pişip pişmediğini kürdan testi ile yapıyoruz biliyorsunuz. Şöyle ki; ilk 20 dakika fırınımızın kapağını açmıyoruz. 20 dakikadan sonra eğer kekimiz kabarıp kızardıysa bir kürdan batırıyoruz. Kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir. Temiz çıkmıyorsa pişirmeye devam. Tabi ki kontrollü olmak kaydıyla. Bu güzel keki yakmamaya çalışalım yazık olmasın.
Deneyecek olan herkese afiyet, şeker olsun.
Benzer bağlantılara ulaşmak isteyenler aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirler:
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/portakall-kek.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/tarcnl-havuclu-cevizli-kek.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/cupcake-tarifi-malzemeler-3-yumurta-1.html
Kakaolu Kolay Kek |
Kolay kek dediğimiz bu kekin içinde süt yok, yoğurt yok. Su ve sıvı yağ hem de azıcık. Yumuşacık ve çok lezzetli bu keki beş çayının yanına yapın.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
un (yaklaşık 2.5 su bardağı )
Hazırlanışı: 3 yumurtayı 1 su bardağı şekerle köpürünceye kadar çırpın. Daha sonra sıvı yağ, su, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin.
Biliyorsunuz her marka unun sertliği aynı olmadığı için unu dikkatli ilave edelim. Kekimizin kıvamı ne çok sıvı ne de çok katı olsun. Bu yüzden yaklaşık 2.5 su bardağı dedim. 2 bardaktan sonrasını dikkatli ekleyin.
Hazırladığımız kek harcından 1 su bardağı kadar ayırarak 2 yemek kaşığı kakao ile ayrıca çırpalım.
Kek kalıbımızı yağlayıp unlayarak önce sade kek hamurunun yarısını dökelim. Üzerine kakaolu kek harcını gezdirip en üste de kalan sade kek karışımının tamamını yayalım.
Önceden ısıttığımız fırınımızda 175 derecede kabarıp pişene kadar (30-40 dakika arası) pişirelim.
Keklerin pişip pişmediğini kürdan testi ile yapıyoruz biliyorsunuz. Şöyle ki; ilk 20 dakika fırınımızın kapağını açmıyoruz. 20 dakikadan sonra eğer kekimiz kabarıp kızardıysa bir kürdan batırıyoruz. Kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir. Temiz çıkmıyorsa pişirmeye devam. Tabi ki kontrollü olmak kaydıyla. Bu güzel keki yakmamaya çalışalım yazık olmasın.
Deneyecek olan herkese afiyet, şeker olsun.
Kakaolu Kolay Kek |
Benzer bağlantılara ulaşmak isteyenler aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirler:
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/portakall-kek.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/tarcnl-havuclu-cevizli-kek.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/cupcake-tarifi-malzemeler-3-yumurta-1.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler