26 Mart 2015 Perşembe

Renkli Pataes Topları

RENKLİ PATATES TOPLARI



Bu sevimli patates topları ile sofralarınız renklenecek ve misafirleriniz çok beğenecek eminim. İnsan bunları yemeye bile kıyamaz. Üstelik yapımı da çok kolay.

Malzemeler

2 büyük boy patates
1 yemek kaşığı tere yağ
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
çeyrek limon suyu
tuz
1 büyük rendelenmiş havuç
1 su bardağından az rendelenmiş öor lahana
minik doğranmış maydanoz
Süsleme malzemeleri arzunuza kalmış

Hazırlanışı:
 
    Patatesleri yıkayıp küp doğrayarak yumuşayana kadar haşlıyoruz. Suyunu süzerek tere yağ, kaşar rendesi, tuz ve limon suyu katarak yoğuruyoruz.
Elimizle küçük toplar halinde yuvarlayarak bir kısmını rendelenmiş havuca, bir kısmını rendelenmiş mor lahanaya, bir kısmını maydanoza buluyoruz. Ben bir kısmını da sade bıraktım.
İstenildiği taktirde kırmızı toz bibere, naneye de bulanabilir.
 
Bu şekilde rengarenk hazırladığımız patates toplarımızı servis tabağına alarak servis ediyoruz.
 
Afiyet şeker olsun.
 
Benzer tariflere ulaşmak isteyenler aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirler:
 
 
 
 
 


Renkli Patates Topları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler