16 Mart 2015 Pazartesi

Çilekli Kek


ÇİLEKLİ KEK



Çilekli Kek


Harika bir kek tarifiyle daha karşınızdayız. Pamuk gibi yumuşacık dokusuyla ve çileğin muhteşem buluşmasıyla damaklarınızı şenlendirecek bir tarif.

Çileğin içinde olup ta yakışmadığı bir tarif var mı acaba? Pasta kıvamındaki bu tarifi mutlaka tarif defterlerinize ekleyin.

Malzemeler:

2 yumurta
100 gram oda ısısında tereyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzerine ortadan kesilmiş 8-10 adet çilek

Hazırlanışı:

Tereyağ ve pudra şekerini iyice çırpın. Yumurtaları teker teker çırparak ekleyin ve yine iyice çırparak krema kıvamında bir malzeme elde edin.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eleyin ve karışıma katın. Koyu kıvamlı bir hamur olacak. 26 cm.lik kelepçeli bir kalıbı yağlayıp unlayın.

Hamuru kaba boşaltın, çilekleri hamura hafifçe bastırın ve 180 derece fırına koyun. 5 dakika sonra (yani kabarmaya başlayınca) fırının ısısını 160 dereceye düşürün. Kekimiz pişip soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Çilekli Kek
 Benzer tarifler için aşağıdaki linkleri tıklayabilirsiniz

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/kakaolu-sunger-kek.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/kakaolu-muffin.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/truff.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/02/nutellal-kek.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/ebruli-kek.html

http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/damla-cikolatal-kek-malzemeler-4.html
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler