PORTAKALLI KEK
Buram buram portakal kokan bir kek yapalım dedik. Çayın yanına ne de iyi gider. Yaptığımız kek oldukça basit bir tarif. Sizler isterseniz damla çikolata, tarçın, ceviz gibi malzemelerle de zenginleştirebilirsiniz.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 portakal kabuğu rendesi
Üzerine: Pudra şekeri
Hazırlanışı: 3 yumurtayı 1 su bardağı şekerle iyice köpürünceye kadar çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağ, süt ve portakal suyu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek 3-5 dakika düşük devirde çırpmaya devam ediyoruz. En son portakal kabuğu rendesini de katarak harcımızı karıştırıyoruz. Yağlayıp un serptiğimiz kek kalıbına harcımızı boşaltarak önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz.
Unutmayın ilk 20 dakika fırınımızın kapağını açmıyoruz. 20 dakikadan sonra kürdan batırarak kekimizin pişip pişmediğini kontrol edebiliriz. Batırdığımız kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.
Deneyip pişirecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Buram buram portakal kokan bir kek yapalım dedik. Çayın yanına ne de iyi gider. Yaptığımız kek oldukça basit bir tarif. Sizler isterseniz damla çikolata, tarçın, ceviz gibi malzemelerle de zenginleştirebilirsiniz.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 portakal kabuğu rendesi
Üzerine: Pudra şekeri
Hazırlanışı: 3 yumurtayı 1 su bardağı şekerle iyice köpürünceye kadar çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağ, süt ve portakal suyu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek 3-5 dakika düşük devirde çırpmaya devam ediyoruz. En son portakal kabuğu rendesini de katarak harcımızı karıştırıyoruz. Yağlayıp un serptiğimiz kek kalıbına harcımızı boşaltarak önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz.
Unutmayın ilk 20 dakika fırınımızın kapağını açmıyoruz. 20 dakikadan sonra kürdan batırarak kekimizin pişip pişmediğini kontrol edebiliriz. Batırdığımız kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.
Deneyip pişirecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Bazen sade en güzelidir buradaki portakal tek başına yeter bence... Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim
Sil