HAŞHAŞLI PASTA
Son günlerde hemen her yerde karşılaştığım haşhaşlı pasta tarifini bir de bizden dinleyin. Bakalım beğenecek misiniz?
Oldukça hafif ve lezzetli bu pastayı çok seveceğinize eminim. Hele üzerindeki ahududu sosunun verdiği mayhoş tat çok yakışmış.
Malzemeler:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
Şerbet:
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Üzerinin Kreması İçin:
5 bardak süt
8 yemek kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket toz krem şanti
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
En Üste:
Dr Oetker Ahududu sosu (hazır paket olanlardan) tarifine göre hazırlanacak
Hazırlanışı:
*Kek için şekerle yumurtaları iyice çırpıyoruz.
*Süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu, irmik ve haşhaşı ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
*Yağlanmış dikdörtgen borcama karışımı yayarak 180 derece fırında pişiriyoruz.
*Şerbetimiz için şekerle suyu kaynatıyoruz.
*Kekimiz soğuduktan sonra sıcak şerbeti döküyoruz.
*Krema için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencerede sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
*Krema soğuyunca içine toz kremşantiyi dökerek bir bardaktan az olan soğuk sütü de ekleyip iyice çırpıyoruz.
*Haşhaşlı kekin üzerine kremayı döküyoruz.
*Ahududu sosunu da hazırlayıp kremanın üzerine döküyoruz.
*Dolapta bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
*Bir gece önceden hazırlanırsa daha da lezzetli olur.
Misafirlerinize hazırlayacağınız çok güzel bir tarif. Denemeye değer.
Afiyet olsun.
çok uzun zaman oldu yapmayalı , tekrar bu nefis tadı denemek gerek ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
YanıtlaSilNegüzel, hem gözümüze hem ağız tadımıza hizmet veriyor. Elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim
YanıtlaSil