24 Mart 2015 Salı

Burma Poğaça

BURMA POĞAÇA



Burma Poğaça



Son günlerin en çok yapılan poğaçalarından biri burma poğaça. Ben de yapmalıyım dedim ve sonunda yaptım.

Yumuşacık, pamuk gibi ayrıca pek gösterişli.

En son www.zeymurancafee.com da rastladım bu güzel poğaçaya. Bugün çocuklara yaptım.

Çayın yanına misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir poğaça.


Malzemeler

2 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine, sarısı dışına)
tuz
Alabildiği kadar un
100 gram eritilmiş tereyağ

Hazırlanışı

Ilık süt, maya, un, tuz, şeker, sıvı yağ, yumurta akı ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur hazırlayarak üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanması için bekletiyoruz.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde alarak oval şeklinde açıyoruz. Boyuna kesitler atıyoruz.

Eritilmiş tereyağını fırça ile sürüyoruz. Verev bir şekilde kıvırarak kendi etrafında sarıyoruz.

Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Yapmak isteyenlere şimdiden afiyet olsun.


Yukarıdaki görselde kesitlerin nasıl atıldığı gösteriliyor




kıvırma şekli




 

6 yorum:

  1. gayet güzel olmuş şekli çok beğendim ellerinize sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok hoş görünüyor nefis bir lezzettir eminin sevgiler kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim. Ben de kolaylıklar dilerim

      Sil
  3. Elinize sağlık çok leziz görünüyor ayrıca takibime aldım bende beklerim sevgiler....

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Sibel hanım. En kısa zamanda

    YanıtlaSil

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler