MISIR EKMEĞİ
Malzemeler:
2 su bardağı elenmiş mısır unu
2 kaşık sıvı yağ
2 kaşık süt
1 kaşık yoğurt
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Kaynatılıp üzerine biraz su eklenerek kaynarlığı alınmış fakat ılık olmayan sıcak su
Hazırlanışı:
Mısır unu, yağ, süt, yoğurt, şeker, tuz, karbonat ve azar azar su ilavesi ile sürekli karıştırarak kek kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.
Fırın kabımızı yağlayarak harcı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Yaklaşık 25-30 dakika sürüyor.
Afiyet olsun.
Karalahana pişirip te mısır ekmeği yapmazsak ayıp olur değil mi?
Biz de bu yüzden Karadenizli arkadaşlarımız kadar güzel yapamasak ta elimizden geleni yaparak
mısır ekmeğimizi de pişirdik.
Yanına ev yoğurdu da var. Daha ne olsun.
Biz mısır ekmeğini şöyle yaptık;
2 su bardağı elenmiş mısır unu
2 kaşık sıvı yağ
2 kaşık süt
1 kaşık yoğurt
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Kaynatılıp üzerine biraz su eklenerek kaynarlığı alınmış fakat ılık olmayan sıcak su
Hazırlanışı:
Mısır unu, yağ, süt, yoğurt, şeker, tuz, karbonat ve azar azar su ilavesi ile sürekli karıştırarak kek kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.
Fırın kabımızı yağlayarak harcı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Yaklaşık 25-30 dakika sürüyor.
Afiyet olsun.
İşte sözün bittiği yer. Karalahana yanında mısır ekmeği ve sonrasında tereyağı ile mısır ekmeği. Mükemmel bir lezzet, paylaşım için çok teşekkür ederiz.
YanıtlaSilKaralahana muhteşem bir lezzet
YanıtlaSil