8 Mart 2015 Pazar

Patatesli Omlet


PATATESLİ OMLET

Kahvaltılarınız için yapabileceğiniz alternatif bir omlet tarifi vermek istiyorum.



Malzemeler:

3 orta boy patates
3 yumurta
tuz
karabiber

Hazırlanışı:

Patateslerimizi soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesiyoruz. Temiz bir havlu bez üzerinde suyunu alıyoruz. Kızartma tenceresine yeterince sıvı yağ koyarak patatesleri kızartıyoruz.

Kızarttığımız patatesleri bir kenara alalım.
3 yumurtayı bir kaseye kırıp üzerine tuz ve karabiber ekerek iyice çırpıyoruz.
   Patateslerle aynı kaba koyarak bir kaç dakika daha çırpıyoruz. Tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup ısıtıyoruz.

Patatesli yumurtalı harcı tavaya yayarak arkalı önlü pişiriyoruz.
Servis tabağına alarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler