TAVUKLU PİLAV
Malzemeler:
1 büyük tavuk göğsü
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tere yağ
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
tuz
üzerine: isteğe bağlı pul biber, kara biber
Hazırlanışı: Tavuk göğsünü üzerini örtecek kadar su koyup iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişen tavukları ılınınca elimizle didikliyoruz.
Pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Pilav tenceresine tereyağ ve sıvı yağı koyup eritiyoruz. Isınan yağın içine pirinçleri koyup sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
Sonra tavukları ilave edip üzerine sıcak su ve tavuk suyunu ekliyoruz. En son yeteri kadar tuz ilave ederek kısık ateşte pişiriyoruz. Pişen pilavın üzerine kağıt havlu koyarak kapağını kapatıyoruz ve 15-20 dakika demlendikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Bu tarifimiz www.yemekustalari.com sitesinde yayınlanmıştır.
Malzemeler:
1 büyük tavuk göğsü
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tere yağ
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
tuz
üzerine: isteğe bağlı pul biber, kara biber
Hazırlanışı: Tavuk göğsünü üzerini örtecek kadar su koyup iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişen tavukları ılınınca elimizle didikliyoruz.
Pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Pilav tenceresine tereyağ ve sıvı yağı koyup eritiyoruz. Isınan yağın içine pirinçleri koyup sürekli karıştırarak kavuruyoruz.
Sonra tavukları ilave edip üzerine sıcak su ve tavuk suyunu ekliyoruz. En son yeteri kadar tuz ilave ederek kısık ateşte pişiriyoruz. Pişen pilavın üzerine kağıt havlu koyarak kapağını kapatıyoruz ve 15-20 dakika demlendikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Bu tarifimiz www.yemekustalari.com sitesinde yayınlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler