KREMALI BALKABAĞI PASTASI
Eğer kabak tatlısını fazlaca yaptıysanız bir kısmını bu pastayı yapmak için kullanabilirsiniz.
Kabak tatlısını hepimiz çok severiz. Ama pasta versiyonu da pek güzel oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
Yarım kg balkabağı
Yarım su bardağı şeker
1 paket burçak bisküvi
100 gram tere yağ
Krema İçin:
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Öncelikle kabağı ayıklayıp dilimliyoruz. Yıkadıktan sonra tencerede yarım su bardağı şekerle pişiriyoruz. Kendi suyu yetiyor. Pişen kabakları püre kıvamına gelene kadar eziyoruz.
Bisküvileri un haline gelecek şekilde rondodan çekiyoruz. 100 gram tereyağını eritip bisküvilerin üzerine dökerek iyice karıştırıyoruz. Küçük kare borcamın altına elimizle iyice sıkıştırarak bisküvileri diziyoruz. Üstüne püre haline getirdiğimiz kabakları döşüyoruz. Krema için süt, şeker ve unu orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz ve 5 dakika çırpıyoruz.
Kremanın ilk sıcağı çıkınca kabağın üzerine döküyoruz. Dolapta en az 2-3 saat beklettikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Bu tarifimiz www.yemekustalari.com sitesinde yayınlanmıştır.
Eğer kabak tatlısını fazlaca yaptıysanız bir kısmını bu pastayı yapmak için kullanabilirsiniz.
Kabak tatlısını hepimiz çok severiz. Ama pasta versiyonu da pek güzel oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
Yarım kg balkabağı
Yarım su bardağı şeker
1 paket burçak bisküvi
100 gram tere yağ
Krema İçin:
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Öncelikle kabağı ayıklayıp dilimliyoruz. Yıkadıktan sonra tencerede yarım su bardağı şekerle pişiriyoruz. Kendi suyu yetiyor. Pişen kabakları püre kıvamına gelene kadar eziyoruz.
Bisküvileri un haline gelecek şekilde rondodan çekiyoruz. 100 gram tereyağını eritip bisküvilerin üzerine dökerek iyice karıştırıyoruz. Küçük kare borcamın altına elimizle iyice sıkıştırarak bisküvileri diziyoruz. Üstüne püre haline getirdiğimiz kabakları döşüyoruz. Krema için süt, şeker ve unu orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz ve 5 dakika çırpıyoruz.
Kremanın ilk sıcağı çıkınca kabağın üzerine döküyoruz. Dolapta en az 2-3 saat beklettikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Bu tarifimiz www.yemekustalari.com sitesinde yayınlanmıştır.
Gayet güzel bir blog adeta yok yok en leziz tadları bulduk. Teşekkürler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Her gün güncelleyerek yepyeni tarifler girmeye devam edeceğiz.
Sil