Somon Izgara
Somon Izgara |
Malzemeler:
4 dilim somon balığı
tuz
Yanına:
300 gram kültür mantarı
1 su bardağı kaşar rendesi
tuz
karabiber
az sıvı yağ
Hazırlanışı:
Önce mantarları ayıklayıp temizledikten sonra dilimliyoruz. Sıvı yağda karıştırarak kavuruyoruz. Suyunu çektikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz. Ocaktan alıp güveç kabımıza koyarak üzerine kaşar rendesi serpip fırına veriyoruz. Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Bu arada somonları tuzlayarak döküm tavada yağ sürmeden arkalı önlü kızartıyoruz.
İstediğimiz şekilde servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Somon Izgara |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler