ZEYTİNYAĞLI YERELMASI
Yer elmasının faydalarını geçtiğimiz günlerde yayınlamıştık. Bugün de sizlere zeytinyağlı tarifini vermek istiyorum.
Biraz kereviz, biraz enginar tadını andırıyor. Gayet güzel. Şifa niyetine yapılıp yenmeli.
Malzemeler:
500 gram yerelması
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı konserve bezelye
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Zeytinyağı
tuz
Üzerine:
Dereotu
Hazırlanışı:
Yerelmalarını soyup ayıkladıktan sonra doğruyoruz ve güzelce yıkıyoruz. Havuçları da ayıklayıp yıkadıktan sonra doğruyoruz.
Tencerenin altına havuçları, üstüne yerelmalarını, onların üstüne bezelye ve sarımsakları koyarak salçayı sulandırıp yemeğe ilave ediyoruz. Zeytinyağı ve tuzu ekleyerek kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz. Su ölçüsü olarak yemeğin üzerine çıkacak kadar olacak.
Pişen yemeği kabında soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca servis kabına alarak üzerini dereotuyla süslüyoruz.
Afiyetler olsun.
Benzer tariflere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/zeytinyagl-kereviz.html
http://ecetat.blogspot.com/2015/03/zeytinyagl-bezelye.html
Yer elmasının faydalarını geçtiğimiz günlerde yayınlamıştık. Bugün de sizlere zeytinyağlı tarifini vermek istiyorum.
Biraz kereviz, biraz enginar tadını andırıyor. Gayet güzel. Şifa niyetine yapılıp yenmeli.
Zeytinyağlı Yerelması |
Malzemeler:
500 gram yerelması
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı konserve bezelye
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
Zeytinyağı
tuz
Üzerine:
Dereotu
Hazırlanışı:
Yerelmalarını soyup ayıkladıktan sonra doğruyoruz ve güzelce yıkıyoruz. Havuçları da ayıklayıp yıkadıktan sonra doğruyoruz.
Tencerenin altına havuçları, üstüne yerelmalarını, onların üstüne bezelye ve sarımsakları koyarak salçayı sulandırıp yemeğe ilave ediyoruz. Zeytinyağı ve tuzu ekleyerek kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz. Su ölçüsü olarak yemeğin üzerine çıkacak kadar olacak.
Pişen yemeği kabında soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca servis kabına alarak üzerini dereotuyla süslüyoruz.
Zeytinyağlı Yerelması |
Afiyetler olsun.
Benzer tariflere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/12/zeytinyagl-kereviz.html
http://ecetat.blogspot.com/2015/03/zeytinyagl-bezelye.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler