12 Nisan 2015 Pazar

Sofra Düzeni

SOFRA DÜZENİ

    Bir davetimiz olduğu zaman günlerce önceden telaşlanır, ne yapacağımızı bilemez hale geliriz. Hangi takımlar, hangi örtü, kaç kişi falan derken kafalar karışır da karışır.

Ne ikram edeceğimiz sorunu da cabası. Şık bir sofra hazırlamak hepimizin isteğidir. Şimdi davet masası nasıl hazırlanır bir göz atalım.

    Önce vereceğimiz davetin özelliğine göre bir masa örtüsü belirtmeliyiz. Masa örtüsü ve peçeteler birbiriyle uyumlu olmalıdır. Değişik katlama stillerini öğrenerek peçeteleri katlayabiliriz. Yemek takımımız birbiriyle uyumlu olduğu sürece şıklık olur. Ayrı ayrı malzemeler kullanmak hem gözü yorar, hemde sofrada bir ahenk oluşturmaz.

Masaya Konan Takımların Yerleri Nasıl Olmalı

Çatal yemek tabağının soluna

Bıçak yemek tabağının sağına

Kaşık tabağın sağına, bıçağın dışına

Pasta, tatlı çatalı tabağın ön kısmına, sapı sola doğru

Pasta, tatlı bıçağı tabağın ön kısmına, sapı sağa doğru, çatalın yanına

Su bardağı tabağın sol ön kısmına

İçecek, meşrubat bardakları su bardağının yanına

Tuzluk ve biberlik iki servis tabağı arasına

Diğer soslar yağ ve sirkeye yakın

Salata tabağı servis tabağının sol önüne

Meyve tabağı ortaya

Ekmek tabağı ortaya

Peçete servis tabağının soluna

Masa süslemeleri için kullanılan çiçek v.s. ler masanın ortasına konmalıdır.


Renk bakımından da uyumlu bir sofra hazırladığımızda masanız çok güzel olacaktır.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler