SEBZELİ BİFTEK
İyi akşamlar mutfakseverler. Bugün akşam yemeği için Sebzeli Biftek yemeği tarifi vereceğiz. Yanına ister bir pilav yapın, isterseniz bir salata ile tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
1 kg dana biftek
4 adet patates
1 kuru soğan
4-5 diş sarımsak
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kasesi sıcak su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Yemeğin ön hazırlığını yapıp tencereye koyduktan sonra arkanıza yaslanın ve pişmesini bekleyin. Oldukça kolay bir yemek.
Bunun için öncelikle 2 yemek kaşığı sıvı yağı tencerede ısıttıktan sonra biftekleri arkalı önlü kızartıyoruz. Bifteklerin üzerine halka doğranmış kuru soğanları, 4 eşit parçaya bölünmüş biberleri, kalın halkalar halinde dilimlenmiş patatesleri, sarımsakları ve domates dilimlerini diziyoruz.
1 kase sıcak suda salçayı eritiyoruz. İçine tuz ve kekiği katarak yemeğin üzerine döküyoruz. Kısık ateşte biftekler ve patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Denemek isteyenlere afiyet olsun.
Benzer tariflere ulaşmak isteyenler aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirler:
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/iskender-usulu-biftek.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/salcal-biftek.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/islama-kofte.html
![]() |
Sebzeli Biftek |
İyi akşamlar mutfakseverler. Bugün akşam yemeği için Sebzeli Biftek yemeği tarifi vereceğiz. Yanına ister bir pilav yapın, isterseniz bir salata ile tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
1 kg dana biftek
4 adet patates
1 kuru soğan
4-5 diş sarımsak
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kasesi sıcak su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Yemeğin ön hazırlığını yapıp tencereye koyduktan sonra arkanıza yaslanın ve pişmesini bekleyin. Oldukça kolay bir yemek.
Bunun için öncelikle 2 yemek kaşığı sıvı yağı tencerede ısıttıktan sonra biftekleri arkalı önlü kızartıyoruz. Bifteklerin üzerine halka doğranmış kuru soğanları, 4 eşit parçaya bölünmüş biberleri, kalın halkalar halinde dilimlenmiş patatesleri, sarımsakları ve domates dilimlerini diziyoruz.
![]() |
Sebzeli Biftek |
1 kase sıcak suda salçayı eritiyoruz. İçine tuz ve kekiği katarak yemeğin üzerine döküyoruz. Kısık ateşte biftekler ve patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Denemek isteyenlere afiyet olsun.
![]() |
Sebzeli Biftek |
Benzer tariflere ulaşmak isteyenler aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirler:
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/iskender-usulu-biftek.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/salcal-biftek.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2014/11/islama-kofte.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler