ÇİKOLATALI ÇİLEKLİ TART KEK
Bugün sizlere çok güzel bir kek tarifi vereceğim. Hem çikolatalı, hem çilekli hem de tart kalıbında hazırlandığı için görseli de çok iyi.
Bunun için gerekli olan malzemeler:
2 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Çikolatası İçin:
1 paket sıvı krema ( 200 ml )
1 paket 80 gramlık bitter çikolata
Üzerini Süslemek İçin:
Çilek
Hazırlanışı:
Öncelikle keki hazırlıyoruz. Bunun için bir tart kalıbına ihtiyacımız var. 2 yumurtayı şekerle iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
Ardından sıvıyağ, süt, un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Yağladığımız tart kalıbına karışımı döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
Pişen keki çıkarıp ılıklaştıktan sonra servis tabağına ters çeviriyoruz. Tart kalıbının özelliğinden dolayı ters çevirdiğimizde orta kısmı oyuk oluyor.
Kekimiz henüz pişerken çikolatamızı hazırlamak için kremayı ocakta ısıtıyoruz, kaynamasına müsaade etmeden ocağı kapatıp içine bitter çikolatayı koyup eritiyoruz ve kekimiz pişene kadar dolapta soğutuyoruz.
Çıkarttığımız ılıklaşmış kekin orta kısmına soğuttuğumuz çikolatamızı döküyoruz. Çikolatanın iyice katılaşması için dolapta 2 saat kadar daha beklettikten sonra çilek dilimleri ile süslüyoruz.
Afiyet şeker olsun.
Benzer tariflere ulaşmak isterseniz aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirsiniz:
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/cilekli-kek.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/02/sokellal-pasta.html
Bugün sizlere çok güzel bir kek tarifi vereceğim. Hem çikolatalı, hem çilekli hem de tart kalıbında hazırlandığı için görseli de çok iyi.
Bunun için gerekli olan malzemeler:
2 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
Çikolatası İçin:
1 paket sıvı krema ( 200 ml )
1 paket 80 gramlık bitter çikolata
Üzerini Süslemek İçin:
Çilek
Hazırlanışı:
Öncelikle keki hazırlıyoruz. Bunun için bir tart kalıbına ihtiyacımız var. 2 yumurtayı şekerle iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
Ardından sıvıyağ, süt, un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Yağladığımız tart kalıbına karışımı döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
Pişen keki çıkarıp ılıklaştıktan sonra servis tabağına ters çeviriyoruz. Tart kalıbının özelliğinden dolayı ters çevirdiğimizde orta kısmı oyuk oluyor.
Kekimiz henüz pişerken çikolatamızı hazırlamak için kremayı ocakta ısıtıyoruz, kaynamasına müsaade etmeden ocağı kapatıp içine bitter çikolatayı koyup eritiyoruz ve kekimiz pişene kadar dolapta soğutuyoruz.
Çıkarttığımız ılıklaşmış kekin orta kısmına soğuttuğumuz çikolatamızı döküyoruz. Çikolatanın iyice katılaşması için dolapta 2 saat kadar daha beklettikten sonra çilek dilimleri ile süslüyoruz.
Afiyet şeker olsun.
Benzer tariflere ulaşmak isterseniz aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirsiniz:
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/03/cilekli-kek.html
http://ecetat.blogspot.com.tr/2015/02/sokellal-pasta.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler