YUFKA MANTISI
Çok pratik hemen yapabileceğiniz, hatta hazırladıktan sonra dondurucuya kaldırarak canınız istediğinde çıkarıp pişirebileceğiniz bir mantı tarifimiz var. Yufka Mantısı
Malzemeler:
2 yufka
300 gram kıyma
1 orta boy soğan
karabiber
tuz
Üzerine:
Sarımsaklı Yoğurt
Kırmızıbiberli Yağ
Hazırlanışı:
Soğanımızı rendeliyoruz. Kıyma, karabiber ve tuz ile yoğuruyoruz. Yufkalarımızdan birini tezgaha sererek tam ortadan ikiye kesiyoruz.
Düz kenarına kıymalı içten dizerek rulo şeklinde sarıyoruz ve bir parmak eninde kesiyoruz. Yufkalarımızı bu şekilde hazırlayıp hepsini yağlanmış kare borcam tepsimize diziyoruz. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen yufka mantılarını sıcakken sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ ile servis ediyoruz. Bu arada 2 yufkadan tam bir kare borcamı dolduracak kadar mantı çıkıyor. Daha fazla yapmak isteyen kıyma ve yufka miktarını arttırabilir.
Dediğim gibi bu şekilde hazırladığımız yufka mantılarını çiğ halde dondurucuda muhafaza ederek kullanacağımız zaman biraz çözüldükten sonra fırında kızartabiliriz.
Denemek isteyenlere afiyet şifa olsun.
Yufka Mantısı |
Çok pratik hemen yapabileceğiniz, hatta hazırladıktan sonra dondurucuya kaldırarak canınız istediğinde çıkarıp pişirebileceğiniz bir mantı tarifimiz var. Yufka Mantısı
Malzemeler:
2 yufka
300 gram kıyma
1 orta boy soğan
karabiber
tuz
Üzerine:
Sarımsaklı Yoğurt
Kırmızıbiberli Yağ
Hazırlanışı:
Soğanımızı rendeliyoruz. Kıyma, karabiber ve tuz ile yoğuruyoruz. Yufkalarımızdan birini tezgaha sererek tam ortadan ikiye kesiyoruz.
Düz kenarına kıymalı içten dizerek rulo şeklinde sarıyoruz ve bir parmak eninde kesiyoruz. Yufkalarımızı bu şekilde hazırlayıp hepsini yağlanmış kare borcam tepsimize diziyoruz. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen yufka mantılarını sıcakken sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ ile servis ediyoruz. Bu arada 2 yufkadan tam bir kare borcamı dolduracak kadar mantı çıkıyor. Daha fazla yapmak isteyen kıyma ve yufka miktarını arttırabilir.
Dediğim gibi bu şekilde hazırladığımız yufka mantılarını çiğ halde dondurucuda muhafaza ederek kullanacağımız zaman biraz çözüldükten sonra fırında kızartabiliriz.
Denemek isteyenlere afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler