EV YAPIMI PİDE
Evde kendinizin de yapabileceği kolay pide tarifimiz var bugün. Bir kısmını kıymalı, bir kısmını kaşar peynirli yaptım. Tarifimiz aynen şöyle:
Hamur İçin:
1 paket instant kuru maya
tuz
un
ılık su
Kıymalı İç Malzemesi:
300 gram kıyma
1 kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet domates
karabiber, tuz
Peynirli İç Malzemesi:
300 gram beyaz peynir
1 su bardağı kadar kaşar rendesi
Üzerine Sürmek İçin:
1 yumurta
Hazırlanışı:
Önce hamurumuzu yoğurup mayalandırıyoruz. Bunun için Un, su, tuz ve maya ile yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurarak ağzı kapalı bir kapta mayalanması için 1 saat kadar bekletiyoruz.
Hamurumuz mayalanırken iç malzemeleri hazırlıyoruz. Kıymalı iç malzeme için önce soğanımızı minik doğrayarak az sıvı yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz. Yeşil sivri biberi ve kıymayı da ilave ederek kıymanın rengi dönene kadar kavuruyoruz. Kabuğu soyulup minik küpler halinde doğradığımız domatesleri de ekleyerek tuzunu ve karabiberini katıp kısık ateşte 10 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.
Peynirli iç için beyaz peynir ve kaşar peynir rendesini karıştırıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde pazılara ayırıyoruz. Her bir pazıyı oval bir şekilde açıyoruz. Orta kısmına istediğimiz iç malzemesinden bolca koyarak kenarlarını iç malzemenin üzerine doğru katlayarak orta kısımlarını açık bırakıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. 1 adet yumurtayı iyice çırparak hem açık kısımlarına hem kenarlarına fırça ile sürüyoruz. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet şifa olsun.
Evde kendinizin de yapabileceği kolay pide tarifimiz var bugün. Bir kısmını kıymalı, bir kısmını kaşar peynirli yaptım. Tarifimiz aynen şöyle:
Hamur İçin:
1 paket instant kuru maya
tuz
un
ılık su
Kıymalı İç Malzemesi:
300 gram kıyma
1 kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet domates
karabiber, tuz
Peynirli İç Malzemesi:
300 gram beyaz peynir
1 su bardağı kadar kaşar rendesi
Üzerine Sürmek İçin:
1 yumurta
Hazırlanışı:
Önce hamurumuzu yoğurup mayalandırıyoruz. Bunun için Un, su, tuz ve maya ile yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurarak ağzı kapalı bir kapta mayalanması için 1 saat kadar bekletiyoruz.
Hamurumuz mayalanırken iç malzemeleri hazırlıyoruz. Kıymalı iç malzeme için önce soğanımızı minik doğrayarak az sıvı yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz. Yeşil sivri biberi ve kıymayı da ilave ederek kıymanın rengi dönene kadar kavuruyoruz. Kabuğu soyulup minik küpler halinde doğradığımız domatesleri de ekleyerek tuzunu ve karabiberini katıp kısık ateşte 10 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.
Peynirli iç için beyaz peynir ve kaşar peynir rendesini karıştırıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde pazılara ayırıyoruz. Her bir pazıyı oval bir şekilde açıyoruz. Orta kısmına istediğimiz iç malzemesinden bolca koyarak kenarlarını iç malzemenin üzerine doğru katlayarak orta kısımlarını açık bırakıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. 1 adet yumurtayı iyice çırparak hem açık kısımlarına hem kenarlarına fırça ile sürüyoruz. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler