30 Nisan 2015 Perşembe

Çerkez Lokması

ÇERKEZ LOKMASI (Asker Lokması)

Bildiğimiz lokmalara benzemeyen bir lokma tarifimiz var. Tam bir atıştırmalık diyebiliriz.

Lokma



Malzemeler:

1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
2.5 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un

Kızartmak İçin: Bol sıvı yağ

Hazırlanışı:

Çok pratik ve  lezzetli olan bu lokmamızın hazırlanışı da oldukça kolay. Denemenizi tavsiye ederim.

Hamur malzemelerini alabildiği kadar unla yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz.  Bu hamurdan parçalar koparıp rulo yapıyoruz. Bu rulodan da 2 parmak eninde parçalar keserek kızgın yağda kızartıyoruz. İnanmayacaksınız ama hepsi bu kadar.

Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Lokma
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler