KOLAY KOL BÖREĞİ
Adından da anlaşılacağı gibi oldukça kolay hazırlayabileceğimiz bir böreğimiz var bugün. Herkes hamur açacak diye bir şey yok. Hazır yufkalarla gayet güzel börekler yapabiliriz.
Sizlere lezzeti şahane bir börek tarifi vereceğim.
Malzemeler:
1 kg yufka
Sos İçin:
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
1 yumurta akı
İç Malzemesi:
1 orta boy soğan
500 gram kıyma
2-3 sivri biber
1 büyük domates
tuz
karabiber
Üzerine:
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Önce böreğimizin iç harcını hazırlayalım. Bunun için soğanı incecik kıyarak az sıvı yağda hafif pembeleştiriyoruz. Minik doğradığımız sivri biberleri ekleyerek biraz karıştırdıktan sonra kıymayı da katarak suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Küçük küpler halinde doğradığımız domateslerle beraber tuzunu ve karabiberini de ekleyerek 5 dakika daha pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Sos içinde sıvı yağ, su ve yumurta akını çırpıyoruz.
Şimdi sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapıyoruz:
* Yufkayı düz bir zemine sererek tam ortadan yarım daire şeklinde kesiyoruz.
* Hazırladığımız sostan kestiğimiz yufkanın her tarafına sürüyoruz.
* Yufkanın düz tarafına iç malzemesinden sererek rulo şeklinde sarıp istediğimiz şekli veriyoruz.
* Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayarak yağlanmış tepsiye diziyoruz.
* Kalan sostan böreklerin üzerine sürüp en üste de yumurta sarısı sürerek 190 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
* Afiyet olsun
Adından da anlaşılacağı gibi oldukça kolay hazırlayabileceğimiz bir böreğimiz var bugün. Herkes hamur açacak diye bir şey yok. Hazır yufkalarla gayet güzel börekler yapabiliriz.
Sizlere lezzeti şahane bir börek tarifi vereceğim.
Malzemeler:
1 kg yufka
Sos İçin:
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı su
1 yumurta akı
İç Malzemesi:
1 orta boy soğan
500 gram kıyma
2-3 sivri biber
1 büyük domates
tuz
karabiber
Üzerine:
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Önce böreğimizin iç harcını hazırlayalım. Bunun için soğanı incecik kıyarak az sıvı yağda hafif pembeleştiriyoruz. Minik doğradığımız sivri biberleri ekleyerek biraz karıştırdıktan sonra kıymayı da katarak suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Küçük küpler halinde doğradığımız domateslerle beraber tuzunu ve karabiberini de ekleyerek 5 dakika daha pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Sos içinde sıvı yağ, su ve yumurta akını çırpıyoruz.
Şimdi sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapıyoruz:
* Yufkayı düz bir zemine sererek tam ortadan yarım daire şeklinde kesiyoruz.
* Hazırladığımız sostan kestiğimiz yufkanın her tarafına sürüyoruz.
* Yufkanın düz tarafına iç malzemesinden sererek rulo şeklinde sarıp istediğimiz şekli veriyoruz.
* Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayarak yağlanmış tepsiye diziyoruz.
* Kalan sostan böreklerin üzerine sürüp en üste de yumurta sarısı sürerek 190 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
* Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler