GÜL ŞEKİLLİ POĞAÇA
Bugün değişik poğaça şekillerimize bir yenisini daha ekleyerek Gül Şeklinde Poğaça yaptık. Umarız beğenirsiniz.
Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yumurta ( akı içine, sarısı dışına )
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Not: Ben sade yaptım. Sizler dilediğiniz iç malzemesini kullanarak ta yapabilirsiniz.
Hazırlanışı:
Hamurumuz için önce ılık süt, şeker ve mayayı eritiyoruz. Sonra sıvı yağ, tuz, yumurta akı ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlıyoruz.
Her bir bezeyi kahve tabağı büyüklüğünde açarak şekildeki gibi kesitler atıp parçaları gül şeklinde birleştiriyoruz. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayarak yağlanmış tepsiye diziyoruz ve tepside 1 saat kadar mayalanması için bekletiyoruz.
Mayalanan poğaçalara yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Denemek isteyenlere afiyet olsun.
Bugün değişik poğaça şekillerimize bir yenisini daha ekleyerek Gül Şeklinde Poğaça yaptık. Umarız beğenirsiniz.
Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yumurta ( akı içine, sarısı dışına )
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Not: Ben sade yaptım. Sizler dilediğiniz iç malzemesini kullanarak ta yapabilirsiniz.
Hazırlanışı:
Hamurumuz için önce ılık süt, şeker ve mayayı eritiyoruz. Sonra sıvı yağ, tuz, yumurta akı ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlıyoruz.
Her bir bezeyi kahve tabağı büyüklüğünde açarak şekildeki gibi kesitler atıp parçaları gül şeklinde birleştiriyoruz. Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayarak yağlanmış tepsiye diziyoruz ve tepside 1 saat kadar mayalanması için bekletiyoruz.
Mayalanan poğaçalara yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Denemek isteyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler