KOZALAK MANTI
Şiddetle tavsiye edebileceğim bir tarif. Mutlaka deneyin. Çocukların da severek yediğini görünce bir kat daha tavsiye ediyorum. Üstelik çok ta kolay. Hatta boş zamanlarınızda yufkaları bu şekilde sararak dondurucuya kaldırabilir, kullanacağınız zaman çözdürüp hazırlayabilirsiniz.
Tarifimize gelince;
Malzemeler:
3 yufka
250 gram kıyma
büyükçe bir kase sarımsaklı yoğurt
kırmızı toz biber
karabiber
tuz
Kızartmak İçin:
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
* Yufkamızın bir tanesini tezgaha seriyoruz. Önce 4 eşit parçaya, sonra her bir parçayı da 5 parçaya keserek sigara böreği sarar gibi içi boş bir şekilde sarıyoruz. en uç noktasını hafifçe ıslatıyoruz ki kızartırken açılmasınlar.
*Kıymayı 1 kaşık kadar sıvı yağda kavuruyoruz. Tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi ekleyerek ocağı kapatıyoruz.
*Yoğurdumuza isteğe bağlı sarımsak ekleyerek hazırlıyoruz.
*Hazırladığımız börekleri kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine çıkartıyoruz. Dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz.
*Son aşamada kızarttığımız börekleri servis tabağına alıyoruz.
*Üzerine ortasına gelecek şekilde sarımsaklı yoğurt, yoğurdun üzerine de kavurduğumuz kıymayı gezdirerek servis ediyoruz.
*Afiyet olsun.
Şiddetle tavsiye edebileceğim bir tarif. Mutlaka deneyin. Çocukların da severek yediğini görünce bir kat daha tavsiye ediyorum. Üstelik çok ta kolay. Hatta boş zamanlarınızda yufkaları bu şekilde sararak dondurucuya kaldırabilir, kullanacağınız zaman çözdürüp hazırlayabilirsiniz.
Tarifimize gelince;
Malzemeler:
3 yufka
250 gram kıyma
büyükçe bir kase sarımsaklı yoğurt
kırmızı toz biber
karabiber
tuz
Kızartmak İçin:
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
* Yufkamızın bir tanesini tezgaha seriyoruz. Önce 4 eşit parçaya, sonra her bir parçayı da 5 parçaya keserek sigara böreği sarar gibi içi boş bir şekilde sarıyoruz. en uç noktasını hafifçe ıslatıyoruz ki kızartırken açılmasınlar.
*Kıymayı 1 kaşık kadar sıvı yağda kavuruyoruz. Tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi ekleyerek ocağı kapatıyoruz.
*Yoğurdumuza isteğe bağlı sarımsak ekleyerek hazırlıyoruz.
*Hazırladığımız börekleri kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine çıkartıyoruz. Dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz.
*Son aşamada kızarttığımız börekleri servis tabağına alıyoruz.
*Üzerine ortasına gelecek şekilde sarımsaklı yoğurt, yoğurdun üzerine de kavurduğumuz kıymayı gezdirerek servis ediyoruz.
*Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler