1 Haziran 2015 Pazartesi

İrmik Helvası

İRMİK HELVASI


Mübarek Berat gecesinin herkes için hayırlara vesile olması dileğiyle bugüne özel ne zamandır yayınlamak istediğim irmik helvası tarifini vermek istiyorum. Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
2 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
3 su bardağı süt

Hazırlanışı:

Derince bir tencereye tereyağ ve sıvı yağı koyup eritiyoruz. İrmiği ilave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavuruyoruz. Bu arada süt ve şekeri ısıtarak şekerin erimesini sağlıyoruz.

Kavrulan irmiğe şekerli sütü ilave ederek ocağı iyice kısarak 2-3 dakika pişiriyoruz. Sonra ocağı kapatıp helvanın kapağını da kapatıp 5 dakika demlendirdikten sonra istediğimiz şekilde servis ediyoruz.
Afiyet olsun.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler