Kalpli Pastacıklar
Kalpli Pasta |
Yeni kalıplarımla denediğim minik pastacıklarım çok güzel oldu. Tavsiye olunur.
Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 kahve fincanı sıvı yağ
1 su bardağı süt
4 su bardağı un ( unun kalitesine göre azaltılıp arttırılabilir)
2 paket kabartma tozu
Keki Islatmak İçin:
1 çay bardağı süt
Arası İçin:
1 paket sade krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Üzeri İçin:
1 paket çikolata sosu
2.5 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Yumurtalar şekerle çırpılır. Köpük gibi olana kadar. Sonra süt, sıvı yağ, un ve kabartma tozu eklenerek çırpılmaya devam edilir.
Büyük dikdörtgen fırın tepsisi yağlanır. Kek harcı tepsiye boşaltılır ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.
Bu sırada 1 paket krem şanti 1 su bardağı soğuk sütle iyice katılaşana kadar çırpılır ve buzdolabında bekletilir.
Diğer taraftan 2.5 su bardağı süt bir tencereye alınır ve 1 paket çikolata sosu katılarak sürekli karıştırmak şartı ile kaynayana kadar pişirilir. Pişince soğumaya bırakılır.
Kekimiz fırından çıkıp soğuduktan sonra kalp kalıbı ile tepsiden kek dilimleri çıkartılır. Her biri ortadan ikiye kesilir.
Bir katları sütle ıslatılır, üzerine krem şanti sürülüp diğer katı üzerine kapatılır. Bu şekilde hazırlanan pastalar servis tabağına alınarak üzerine çikolata sosu gezdirilir ve dolapta en az 2-3 saat bekletildikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun.
Kalpli Pasta |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler