Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası

Nasıl yaptığımı anlatayım size.
Malzemeler:
1 çay bardağı arpa şehriye
5 su bardağı su
1 tablet et suyu
1 yemek kaşığı tere yağ
1 tatlı kaşığı nane
Terbiyesi İçin:
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
Öncelikle 1 çay bardağı arpa şehriyeyi 5 su bardağı su ile yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Bu arada 1 kase yoğurdun içine 2 yemek kaşığı un ve 1 yumurta ilave ederek iyice çırpıyoruz.
Şehriyeler yumuşayınca hazırladığımız terbiyeyi çorbaya ilave edip kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynayınca 1 çay bardağı sıcak suyun içinde erittiğimiz et suyu tabletini çorbaya ilave ediyoruz. Tuzunu kontrol edip gerekirse tuz ekliyoruz.
Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı tere yağ eritip 1 tatlı kaşığı nane ekleyerek kızdırıyoruz. Çorbadan 1 kepçe alıp bu tereyağlı nanenin içine katıp çorbaya ilave ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler