Tavuklu Bahçıvan Kebabı
Malzemeler:
1 tavuk göğsü
1 orta boy kuru soğan
2 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 çay bardağı bezelye
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
kekik
2 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Soğanları doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım. Küçük doğradığımız havuç ve sivri biberleri de ekleyelim. Kavurmaya devam edelim. Sonra salçayı ilave edelim. Sırasıyla kuşbaşı doğranmış tavuklar, patatesler, bezelye, sarımsaklar, tuz ve kekiği de ekleyelim. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip tencerede tavuklar yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen yemeğimizi fırına dayanıklı bir kaba alarak fırının üst tarafı çalışacak şekilde 10 dakika kadar 190 derecede pişirmeye devam edelim. Üstü hafif kızarsın. Servis tabağına alarak servis edelim.
Afiyet olsun.
Bu tarif http://www.yemekustalari.com/tavuklu-bahcivan-kebabi.html sitesinde yayınlanmıştır.
![]() |
Tavuklu Bahçıvan Kebabı |
Malzemeler:
1 tavuk göğsü
1 orta boy kuru soğan
2 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 çay bardağı bezelye
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
kekik
2 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Soğanları doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım. Küçük doğradığımız havuç ve sivri biberleri de ekleyelim. Kavurmaya devam edelim. Sonra salçayı ilave edelim. Sırasıyla kuşbaşı doğranmış tavuklar, patatesler, bezelye, sarımsaklar, tuz ve kekiği de ekleyelim. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip tencerede tavuklar yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen yemeğimizi fırına dayanıklı bir kaba alarak fırının üst tarafı çalışacak şekilde 10 dakika kadar 190 derecede pişirmeye devam edelim. Üstü hafif kızarsın. Servis tabağına alarak servis edelim.
Afiyet olsun.
Bu tarif http://www.yemekustalari.com/tavuklu-bahcivan-kebabi.html sitesinde yayınlanmıştır.
![]() |
Tavuklu Bahçıvan Kebabı |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler