EV USULÜ ADANA KEBAP

Malzemeler:
500 gram orta yağlı kıyma
tuz
karabiber
pul biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı: Tüm malzemeyi iyice yoğuruyoruz. Mümkünse dolapta 30 dakika bekletilirse daha lezzetli oluyor.
Kıymadan parçalar koparıp elimizle şekillendiriyoruz. Biraz uzun tutup çöp şişlere geçirerek yapılırsa görüntüsü daha hoş olacaktır. Ben de çöp şiş kalmamış o yüzden şekilleri böyle oldu.
Şekillendirdiğimiz kebaplarımızı yapışmaz yüzeyli bir tavada ( ben döküm tavada yaptım) arkalı önlü kızartıyoruz.
İstediğimiz şekilde servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler