PEYNİRLİ OMLET
Malzemeler:
3 yumurta
100 gram peynir (ufalanmış)
peynir tuzsuzsa çok az tuz
1 kaşık tereyağ
Yapılışı: Yumurtalar, peynir ve tuz bir kasede iyice çırpılır. Tereyağ teflon tavada kızdırılır. Yumurtalar tavaya dökülür. Kalın olmaması için kenarlara iyice yaydırılır. Alt tarafı kızarınca bir spatula yardımı ile diğer tarafı çevrilir. Alt üst pişince servis yapılır.
Pişirmeden önce arzuya göre içine ince kıyılmış maydanoz ve pul biber ilave edilebilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler